Et sunt parforhold

1. Ta grep

Hvis du begynner å kjenne likegyldighet til krangler, kan det være du er i ferd med å fjerne deg.

2. Vær nær hverandre

For mange kan det gå lange perioder uten intimitet og seksuell kontakt. Hormonene som skilles ut ved slik nærhet, binder oss sammen som par. Bli kjent på nytt!

3. Gi bekreftelse

Man trenger ikke være enig i partnerens forventning, men bekrefte den, ved for eksempel å si at «jeg skjønner at dette er viktig for deg».

4. Snakk!

Vær obs på hva som plager deg, og ta det opp. Det er viktig å finne ut av hva mistrivselen kommer av. Kanskje har partneren det på liknende måte, og det blir enklere å ta tak i det og få til en endring. 

5. Gjør noe nytt sammen

Parforskning viser at å lære noe nytt, eller oppsøke nye aktiviteter og opplevelser, kan øke interessen for partneren. Reis, lag god mat, sett dere inn i et nytt fagfelt. Bryt gjerne komfortsonen.

6. Forstå

Vær lydhør for den andres behov, og interessert i personen. Vær nysgjerrig, anstreng deg for å forstå, ikke bli fastlåst til egne meninger og behov.

7. Gi rom

Mange fører regnskap: «Skal du på fest, så skal jeg på fest». Andre holder på med tyveri ? henter ut mer enn de gir. Den fineste formen er positiv gjensidighet; å gi partneren tid til for eksempel en hobby, uten å kreve noe tilbake, fordi du anerkjenner at den er viktig. Det blir en investering i relasjonen.

8. Reparer fortløpende

Gjør opp etter krangler. Det er like viktig å kunne ta imot en unnskyldning som å beklage.

 

9. Se bak krangelen

Ofte krangler man om oppvask, rydding og tidsbruk, mens det i virkeligheten handler om spørsmål som: «Respekterer du meg? Kan jeg stole på deg? Er du her for meg?»

10. Vær raus

Mennesket er konstruert for å oppdage fare. Også i forhold handler det om overlevelsesinstinkt ? vi fester oss lettere til negative utsagn, enn positive. For hvert negative utsagn bør det komme fem positive.

 

4 kommentarer

stavangerinmyheart

20.02.2017 kl.10:12

Flott innlegg:)) ønsker deg en flott dag:)

hjerteshemmelighet

20.02.2017 kl.13:43

stavangerinmyheart:
Takk. Ha en strålende dag du også :)

Iselin Renée

20.02.2017 kl.16:10

Fint innlegg :)

hjerteshemmelighet

20.02.2017 kl.17:32

Iselin Renée: takk :)

Skriv en ny kommentar

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits