Har mobilen tatt over kjærligheten ?

For deg som leser min blogg ser du at jeg er litt all over ther place.  Det handler om at jeg skriver om det jeg har i tankene. Bloggen er min dagbok, min terapi min arena for utfoldelse. 


 

Så har mobilen tatt over kjærligheten, det sosiale, eller rett og slett livet ? 

Ja det tror jeg på mange måter den har. På mobilen søker man informasjon, man holder seg oppdatert, man er sosialt aktiv, det er underholdning, man opplever spenning, man henter inspirasjon og anerkjennelse. Man er en del av noe større og man føler seg inkludert. Mobilen har kommet for å bli. Men fra først og fremst å ha vært et uvurderlig kommunikasjonsverktøy, har den nå også blitt en trussel for tilstedeværelse og kontakten med den/de vi lever sammen med. Jeg sjekker facebook opptil flere ganger til dagen ikke for å legge inn noe selv men kun for å se hva de jeg kjenner og de jeg nesten ikke kjenner driver med. Hva har de på seg, hvor er de og hvem er de sammen med. Jeg hater at jeg gjør det så mye men kan ikke for det. Sitter i møter, på bussen, i kø på butikken får jeg en varsel på mobilen går jeg inn og sjekker. 

Jeg blir skamfulle

Det er nok mange tenker nok at «jeg er ikke så galen, jeg har kontroll» inntil man begynner å se konkret på omfang av mobilbruk og grad av avhengighet ? da kjenner også du kanskje skammen.
Det rare blir at når barna er i nærheten legger jeg mobilen vekk, men bytter den gjerne ut med pcèn. Det virker mer "seriøst". 

-Mitt inntrykk er at de fleste ikke innser det før det har blitt et problem for partneren/barna. De færreste opplever at partneren eller barna sier: «Når du er så mye på mobilen, vil jeg ikke leve sammen med deg.» Men mange opplever at partneren etter å ha savnet nærhet i måneder eller år, kommer og sier: «Jeg har mistet følelsene for deg. Jeg vil ikke leve sammen med deg lenger.» Det er nok flere av oss som kan si oss enig i følelsen av å bli satt til side for mobilen. Enten det er vi selv som gjør det eller partneren. Jeg kjenner jeg blir sjalu på min partners mobil. " hvem er det han snakker med", hva er det han ser på?" 

Noen Tips fra side2 (2015)

1) Ta bevisste valg for hvordan du bruker mobilen. Impulsstyrt bruk kan være risikofylt når man lever sammen med andre. Lag regler for deg selv, så du slipper å vurdere hele tiden hvorvidt du skal ta den opp eller ikke.

2) Finn balanse mellom tid «av» og «på».

3) Avklar med partneren: Hva ønsker du deg i forhold til mobilbruk? Hva ønsker jeg meg? Hva trenger parforholdet vårt? Link: Et nytt perspektiv på parforhold

4) Inngå avtale og hold dere til avtalen. Eksempel på et punkt i en avtale, kan være: Når vi spiser sammen, har vi mobilen på lydløs. En avtale om mobilbruk innebærer ikke at man skal slutte å bruke mobilen. Den innebærer å være klar over hva man holder på med og ta styringen.

2 kommentarer

kongecamping

05.03.2017 kl.22:07

Veldig bra!

Ønsker en fortsatt fin kveld :)

hjerteshemmelighet

05.03.2017 kl.22:19

kongecamping: takk, en fin kveld ønskes også deg :)

Skriv en ny kommentar

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits