Hva betyr 12m for deg ?

  

Hva betyr 12m på produktene de fleste av oss bruker ? fra dagkrem, shampoo, tannkrem osv.  vet du hva det betyr?  Du er sikker som meg og driter i det. Men hvor farlig er det egentlig at vi driter i det ? holdbarhet i 12 månder! fra når? når du åpnet det eller når det ble produsert? 

I følge mattilsynet er datomerkingen  viktig for at vi skal vite at produktet skal ha de dokumenterte egenskapene som de sier. å skal ikke være skadelig for oss.

kosmetikkregelverket sier: 
Siden forbrukerne bør være underrettet om innen hvilken dato det kosmetiske produktet vil kunne oppfylle sin opprinnelige funksjon og fortsatt være trygt, er det viktig å vite hvilken dato det minst er holdbart til, dvs. den datoen det er best å bruke produktet innen. 
Dersom minste holdbarhetstid er lengre enn 30 måneder, bør forbrukeren få opplysninger om hvor lang tid etter at det kosmetiske produktet er åpnet, det kan brukes uten å være til skade for forbrukeren. 
Dette kravet bør imidlertid ikke gjelde dersom begrepet om holdbarhetstid etter åpning ikke er relevant, det vil si for engangsprodukter, produkter uten risiko for forringelse, eller produkter som ikke åpnes.

Jeg har en masse smine som jeg pluttselig bruker. Gamle øyenskygger som jeg mikser med nye. En maskara her og der i veskene og i bilen ;)  Hva er konsekvensen om jeg bruker noe som er gått ut på dato? 

Leser en på nettet sies det at produktene mister sin egenskap etter holdbarhet. 

Det sies at det som har den største bakterieoppblomstring er produkter som kommer i kontakt med fingre eller hud og øyesminke, som for eksempel maskara, som er i kontakt med slimhinner og øyevipper. Det er vanlig at maskara ikke har lenger holdbarhet enn seks måneder etter åpning.

Så jenter det er på tide å ta en ny runde på badet. hiv det gamle som du kjøpte på salg og i syden. Det hjelper ikke med botox og frekke nye masker om man likevell kan få flekker og urenheter av produkter som er over sin levetid.   

/skincity

happy saturday all :) 

klem 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits