Kaster du avokado steinen i søpla?


 

I så fall det kan du slutt med :) 

De fleste liker avokado. Supersunn, grønn og herlig. Like god på knekkebrød, juice, i salaten, som den meksikanske maten. Avocado har plenty av de gode fettsyrene som kan være med å minse risikoen for hjerte-karsykdommer blant annet.

Men hva gjør vi med steine?. Jo om man lar den ligge i avokadoen ved servering eller i skålen med restene blir avokadoen ikke brun. Men hva mer kan vi bruke den til ?  

 Den er visstnok supersunn!

Frø er stappfulle av næring. Men hvordan svelge en avokadostein uten å sette den fast i halsen? Løsningen er å male den opp. Det er ikke ikke fort gjort.

Først må steinen renses. Så skal den tørkes i ovn, på 120 grader i cirka to timer. Da skal det ytre skallet ha tørket. Fjern dette, og del opp steinen i biter og kjør den i en foodprocessor. 

Dette grove «melet» vil være ganske bittert på smak. Derfor er det best å bruke som nøttestrø for en ekstra næringsboost: I smoothien, på frokostblandingen eller yoghurten, for eksempel. Og gidder du gjøre dette, kan du bruke den oppmalt avokadosteinen til mye annet rart.

Så min favoritt er å bruk den som ansiktsskrubb

Om du ikke tror maling av avokadostein er noe du kommer til å drive på med, så kan du også bruke havremel til å lage egen ansikts-skrubb med.

  • 2 teskjeer fint havremel.
  • 1 teskje avokado.
  • 1 teskje honning

Start med å vaske ansiktet i forholdsvis varmt vann, før du påfører skrubben. Massér med sirkelbevegelser, men unngå den sarte huden rundt øynene.
Skyll av med lunkent vann, og avslutt med kaldt vann for å lukke porene

Hva med Advokado tea ? 

Da kan du bruke dette «melet» som du har laget av steinen.  Bruk ca en spiseskje til en kopp med  varmt vann.  Har du ikke giddet å male steien så kan du la den ligge i den kopp med varmt vann i ca ti min. Fungerer godt med menstrasjons smerter. ( mageknip) E

 

Avokadoen kan brukes til så mye. 
Har du prøvd avokado is ? :) 

  

 

2 kommentarer

Nora Piscopo

26.03.2017 kl.20:39

Dette var nytt, kanskje jeg må teste det ut neste gang jeg spiser avokado :D

hjerteshemmelighet

26.03.2017 kl.20:43

Nora Piscopo:
Det må du prøve. Ønsker du noen gode oppskrifter på is ? :) kjekt du likte innlegget. Poster mer av gode tips om det faller i smak :) Ha en flott søndag.

Skriv en ny kommentar

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits