Blogg

grønnsaker og frukt på gjenvinning

Den brune bananen som går i søpla 

Kan brukes en ansiktsmaske mot rynker 

Mos bananen til den er jevn og kremete.
Smør masken på ansiktet og la den virke i 20 minutter. Rens deretter med varmt vann og skyll med kaldt vann for å lukke porene. 

Banan er rik på vitamin A, og virker nærende. Derfor er den fin på tørr, flassende og fuktighetsfattig hud.

Peeling for alle hudtyper

1 ss havregryn 
1 ss flytende honning 
1 ts eplejuice 
1 ts knuste mandler (fungerer som peelingkorn) 

Honning er fuktighetsgivende og mykgjørende, mens havre har en helende effekt. Eplet beroliger og balanserer huden

  

Kaster du avokado steinen i søpla?


 

I så fall det kan du slutt med :) 

De fleste liker avokado. Supersunn, grønn og herlig. Like god på knekkebrød, juice, i salaten, som den meksikanske maten. Avocado har plenty av de gode fettsyrene som kan være med å minse risikoen for hjerte-karsykdommer blant annet.

Men hva gjør vi med steine?. Jo om man lar den ligge i avokadoen ved servering eller i skålen med restene blir avokadoen ikke brun. Men hva mer kan vi bruke den til ?  

 Den er visstnok supersunn!

Frø er stappfulle av næring. Men hvordan svelge en avokadostein uten å sette den fast i halsen? Løsningen er å male den opp. Det er ikke ikke fort gjort.

Først må steinen renses. Så skal den tørkes i ovn, på 120 grader i cirka to timer. Da skal det ytre skallet ha tørket. Fjern dette, og del opp steinen i biter og kjør den i en foodprocessor. 

Dette grove «melet» vil være ganske bittert på smak. Derfor er det best å bruke som nøttestrø for en ekstra næringsboost: I smoothien, på frokostblandingen eller yoghurten, for eksempel. Og gidder du gjøre dette, kan du bruke den oppmalt avokadosteinen til mye annet rart.

Så min favoritt er å bruk den som ansiktsskrubb

Om du ikke tror maling av avokadostein er noe du kommer til å drive på med, så kan du også bruke havremel til å lage egen ansikts-skrubb med.

  • 2 teskjeer fint havremel.
  • 1 teskje avokado.
  • 1 teskje honning

Start med å vaske ansiktet i forholdsvis varmt vann, før du påfører skrubben. Massér med sirkelbevegelser, men unngå den sarte huden rundt øynene.
Skyll av med lunkent vann, og avslutt med kaldt vann for å lukke porene

Hva med Advokado tea ? 

Da kan du bruke dette «melet» som du har laget av steinen.  Bruk ca en spiseskje til en kopp med  varmt vann.  Har du ikke giddet å male steien så kan du la den ligge i den kopp med varmt vann i ca ti min. Fungerer godt med menstrasjons smerter. ( mageknip) E

 

Avokadoen kan brukes til så mye. 
Har du prøvd avokado is ? :) 

  

 

Hva betyr 12m for deg ?

  

Hva betyr 12m på produktene de fleste av oss bruker ? fra dagkrem, shampoo, tannkrem osv.  vet du hva det betyr?  Du er sikker som meg og driter i det. Men hvor farlig er det egentlig at vi driter i det ? holdbarhet i 12 månder! fra når? når du åpnet det eller når det ble produsert? 

I følge mattilsynet er datomerkingen  viktig for at vi skal vite at produktet skal ha de dokumenterte egenskapene som de sier. å skal ikke være skadelig for oss.

kosmetikkregelverket sier: 
Siden forbrukerne bør være underrettet om innen hvilken dato det kosmetiske produktet vil kunne oppfylle sin opprinnelige funksjon og fortsatt være trygt, er det viktig å vite hvilken dato det minst er holdbart til, dvs. den datoen det er best å bruke produktet innen. 
Dersom minste holdbarhetstid er lengre enn 30 måneder, bør forbrukeren få opplysninger om hvor lang tid etter at det kosmetiske produktet er åpnet, det kan brukes uten å være til skade for forbrukeren. 
Dette kravet bør imidlertid ikke gjelde dersom begrepet om holdbarhetstid etter åpning ikke er relevant, det vil si for engangsprodukter, produkter uten risiko for forringelse, eller produkter som ikke åpnes.

Jeg har en masse smine som jeg pluttselig bruker. Gamle øyenskygger som jeg mikser med nye. En maskara her og der i veskene og i bilen ;)  Hva er konsekvensen om jeg bruker noe som er gått ut på dato? 

Leser en på nettet sies det at produktene mister sin egenskap etter holdbarhet. 

Det sies at det som har den største bakterieoppblomstring er produkter som kommer i kontakt med fingre eller hud og øyesminke, som for eksempel maskara, som er i kontakt med slimhinner og øyevipper. Det er vanlig at maskara ikke har lenger holdbarhet enn seks måneder etter åpning.

Så jenter det er på tide å ta en ny runde på badet. hiv det gamle som du kjøpte på salg og i syden. Det hjelper ikke med botox og frekke nye masker om man likevell kan få flekker og urenheter av produkter som er over sin levetid.   

/skincity

happy saturday all :) 

klem 

 

Kjære russ av 2017


Hvilken veivalg tar du ?, 
Hva ønsker du å huske fra din tid som russ?, 
Kjære russ, det jeg husker fra min russetid var lite søvn, Mc Donald meny på 5 min, Alt for lite russekort til alle barna som ser opp til en og ser på deg med beundring. Jeg husker sene netter sammen med venner, latter, mimring over tiden på vidergående, nye venner fra lange land etter kongeparken, nerver til eksamen, og planlegging av veien videre. Å helt klart noen drammer for mye i ny og ne 

Jeg mimrer nå 20 år senere over tiden med en stolthet og et smil. Jeg gjorde mine foreldre stolt. Jeg gikk rakrygget sammen med mine venner igjennom 17 mai toget. lite stemme igjen men fy så stolt, jeg hadde nå fullført. En eksamen igjen så var det gjort. 
Så jeg spør deg igjen kjære russ av 2017 hva ønsker du og huske fra din russetid? 
Slik det nå ser ut i media handler den om ufrivillig! sex, vold og rock and roll. 


Kjære russ, ta di riktige valga!

Gratulere med snart fullført videregåend

 

  #Aftenposten ">#Aftenposten  #Dagsavisen" target="_blank">#Dagsavisen

Hva en mann ser etter i en kvinne?

En 9 år gammel artikke funnet i nettavisen link http://www.nettavisen.no/nyheter/10-ting-gutter-ser-etter-i-en-jente/2018775.html  Kopiert også under. 
Stemmer dette enda? 

Her får du de 10 viktigste tingene hver mann ser etter i en kvinne: ( nettavisen 9 år siden) 

1. Hun har et eget, innholdsrikt liv
Dette betyr at du tar godt vare på deg selv, men også passer på at du finner tid med familie og venner. Du søker eventyr ved å reise mye og du nyter livets herligheter. Du liker å ta spaserturer gjennom sol fylte dager, nyte en god dessert og du har ikke din kjære som det mest betydningsfulle på denne jord. 

2. Hun tar aldri det første steget
Dette har vært et mye omdiskutert tema og det fins ikke et korrekt svar. Ifølge iVillage burde en kvinne aldri forfølge en mann, men heller la han planlegge eksempelvis dater eller andre gjøremål. Grunnen er veldig enkel; hvis kvinnen alltid er den som ringer, da vet man ikke om han virkelig er interessert i et forhold. Menn er rett og slett programmert til å jakte og ikke omvendt. 

3. Hun er sexy uten å virke horete
Dette betyr noe helt annet i begynnelsen enn i et langvarig forhold. Kvinnen burde ikke komme med seksuelle kommentarer, men heller flørte. 

En god måte er å plassere hennes hånd på hans arm eller hans kne, men ikke gjøre noe voldsomt ut av det. Når forholdet har blitt mer seriøst er seksuelle berøringer og offentlige kyssing akseptabelt. Ved dette stadiet er det helt greit å leke med hverandres føtter under bordet. 

4. Hun venter med å ha sex
Den seksuelle revolusjonen har kommet for mange år siden og det er veldig få som forventer en uskyldig jomfru disse dagene. Uansett er sex et ganske stort skritt for et par. For mange kvinner går det ikke opp for dem hvor mye sex forandrer forholdet. Når kvinner har sex utløser de hormonene oksytocin, noe som forskere tror får kvinner til å føle seg ekstra varm og lysten på partneren sin. Kvinner som har sex for tidlig, kan risikere å ødelegge et forhold som har så vidt startet. Et godt tips er å vente med å ha sex i hvert fall en måned ut i et forhold. 

5. Hun gjør små ting som viser at hun bryr seg
Det er de små tingene i hverdagen som blir satt mest pris på. Vaske skittentøy og lage middag viser at du virkelig bryr deg om han. Det samme gjelder andre veien. Han burde gjøre ting som får deg til å se at han tar ekstra innsats i forholdet. Daglig hjelping, som å skrape av isen på bilruten en kald vinter morgen er ting som viser samarbeid. 

6. Hun kan være kjærestens beste støttespiller
Hjelp ham med å se bra ut foran sjefen, le av hans vitser og få ham til å skinne når det er viktigst for ham. Selvfølgelig skal han gjøre det samme for deg. 

7. Hun legger aldri press på deg
Dette er en veldig viktig egenskap. Menn blir satt under veldig stort press ved mye masing, derfor burde kvinner ikke ringe flere ganger om dagen og sende massevis av e-mailer. Noe som ikke burde nevnes veldig mye er det truende ordet giftermål. Menn liker mye bedre å nyte et forhold og ikke planlegge for mye for fremtiden. 

8. Hun godtar ikke dritt fra noen
En god kvinne, akseptere aldri dårlig oppførsel. Hvis han vet at du blir fly forbannet hvis han har vært utro og det er liten sjanse for at hun tar deg tilbake, da er sjansen stor for at han respekterer deg enda mer. Du burde heller ikke gå ut med menn som er gift, for dem som har kjæreste fra før av har noen som kan være meget truende for deg. 

9. En god kvinne velger alltid en god mann
Dette betyr at du burde lete etter noen som er ærlig og pålitelig. Han må behandle deg riktig og hvis han sier han skal et sted, så er han der. Gode manerer viser hvordan han virkelig er. En annen god ting å ha, er nok med kapital. Selv om det blir sagt at motsetninger blir tiltrukket av hverandre, så burde de som har annerledes pengeforbruk tenke seg mer enn en gang om. 

10. Hun vet at kjærligheten er det viktigste å ha i et forhold
Bare hvordan vet en god kvinne at hun har funnet den rette? Noen kvinner sier at de får en a-ha opplevelse, mens med andre sniker kjærligheten seg mer og mer inn i et forhold.

Har mobilen tatt over kjærligheten ?

For deg som leser min blogg ser du at jeg er litt all over ther place.  Det handler om at jeg skriver om det jeg har i tankene. Bloggen er min dagbok, min terapi min arena for utfoldelse. 


 

Så har mobilen tatt over kjærligheten, det sosiale, eller rett og slett livet ? 

Ja det tror jeg på mange måter den har. På mobilen søker man informasjon, man holder seg oppdatert, man er sosialt aktiv, det er underholdning, man opplever spenning, man henter inspirasjon og anerkjennelse. Man er en del av noe større og man føler seg inkludert. Mobilen har kommet for å bli. Men fra først og fremst å ha vært et uvurderlig kommunikasjonsverktøy, har den nå også blitt en trussel for tilstedeværelse og kontakten med den/de vi lever sammen med. Jeg sjekker facebook opptil flere ganger til dagen ikke for å legge inn noe selv men kun for å se hva de jeg kjenner og de jeg nesten ikke kjenner driver med. Hva har de på seg, hvor er de og hvem er de sammen med. Jeg hater at jeg gjør det så mye men kan ikke for det. Sitter i møter, på bussen, i kø på butikken får jeg en varsel på mobilen går jeg inn og sjekker. 

Jeg blir skamfulle

Det er nok mange tenker nok at «jeg er ikke så galen, jeg har kontroll» inntil man begynner å se konkret på omfang av mobilbruk og grad av avhengighet ? da kjenner også du kanskje skammen.
Det rare blir at når barna er i nærheten legger jeg mobilen vekk, men bytter den gjerne ut med pcèn. Det virker mer "seriøst". 

-Mitt inntrykk er at de fleste ikke innser det før det har blitt et problem for partneren/barna. De færreste opplever at partneren eller barna sier: «Når du er så mye på mobilen, vil jeg ikke leve sammen med deg.» Men mange opplever at partneren etter å ha savnet nærhet i måneder eller år, kommer og sier: «Jeg har mistet følelsene for deg. Jeg vil ikke leve sammen med deg lenger.» Det er nok flere av oss som kan si oss enig i følelsen av å bli satt til side for mobilen. Enten det er vi selv som gjør det eller partneren. Jeg kjenner jeg blir sjalu på min partners mobil. " hvem er det han snakker med", hva er det han ser på?" 

Noen Tips fra side2 (2015)

1) Ta bevisste valg for hvordan du bruker mobilen. Impulsstyrt bruk kan være risikofylt når man lever sammen med andre. Lag regler for deg selv, så du slipper å vurdere hele tiden hvorvidt du skal ta den opp eller ikke.

2) Finn balanse mellom tid «av» og «på».

3) Avklar med partneren: Hva ønsker du deg i forhold til mobilbruk? Hva ønsker jeg meg? Hva trenger parforholdet vårt? Link: Et nytt perspektiv på parforhold

4) Inngå avtale og hold dere til avtalen. Eksempel på et punkt i en avtale, kan være: Når vi spiser sammen, har vi mobilen på lydløs. En avtale om mobilbruk innebærer ikke at man skal slutte å bruke mobilen. Den innebærer å være klar over hva man holder på med og ta styringen.

Skincity with love from us

Stor glede! 
Tre dager etter bestilling var den kommet på posten fra https://blfa.me/c/c8Xab55Q Skincity 
Kunne ikke komme meg fort nok ned til postkontoret for å hente den  beste hud kremmen. Har blogget tidligere om Cover fx som jeg bare er overbegeistret for. men denne gang tenkte jeg skulle prøve en ny en fundation. Usikker på hvorfor, da jeg har funnet min favoritt i Cover FX etter flere år med leting.
 Men vi får se , kanskje Boabor er en ny vinner :) 

Så kjekt når det blir lagt til en lite gave som en  søte figuren pluss en lite toalett veske. love it :)  

kjærlighet er mer enn forelskelse. Kanskje til og med et spøkelse ;)

Jeg har den største forelskelse. 
Den største kjærlighet til mine barm. De er min forelskelse, min største kjærlighet. 
Helgen har bydd på tur, pinnebrød,pølser, hopping i vann, spøkelser, skumle lyder. Men mest av alt latter, barne latter, et barnehjerte som banker så hardt at du nesten kan se det utenpå jakken, en kjærlig barne hånd som holder deg hart fordi di trenger trygghet i det som kan virke skumelt. Hjerte mitt banker like hart. I en stolthet av at de er mine de er min glede, min forelskelse. 

I går gikk meg og to av mine barn sammen på tur hvor vi besøkte Dale. Vi hadde med oss min mor, som er som mine barn min styrke når jeg føler meg svak. Vi gikk ned turstien ved Lie fjellet. Stoppet ved et vann. Tenkte et bål, spikket pinner og fant frem ost og pinnebrød. Det var rolig rund oss. Du kunne høre vannet skvulpe langs stenene. Fuglende fly mellom grenene. Men mest av alt barne latter og små prat dem imellom. 

Etter en stund gikk vi mot Dale gamle psykiatriske sykehus som det har stått en hel masse om i Aftenbladet blant annet i det siste. "Luftslottet på Dale". 

Vi fant en åpen dør i et av nabo byggene. Vi gikk inn i. En spenning kunne kjennes i alle fingrer og tær. 
VI hørte noen lyder. eller var det ønsket som hørte noe ;) 
Utenfor så vi opp mot vinduene i håp om at noe skulle bevege seg. En gardin eller en skikkelse i vinduet. 

Når vi kom hjem sprang mine to barn opp trappenen for å fortele sin far hva de hadde opplevd. Det var en slik stolthet og glede i stemmen deres. 
Min eldste sønn viste en fortvilelse over at han ikke hadde blitt med. Jeg blinket til han mens jeg sa, hva sier du skal vi ta en tur i morgen også? 
Alle tre barna jublet i kor. JA:...! 

Så i dag søndag var det nok en tur inn til Dale gamle psykiatrisk sykehus. 
Spenningen steg da vi nærmet oss. Mellomste hadde erfaring fra dagen før og ledet an. Fremeles en drykt og en spenning kjentes i kroppen. Svette hender tok min hånd når vi nok en gang gikk inn i bygningen. Men denne gangen var det anderledes, Ja vi var en mer men en annen lyd var tilstede. Vi hørte helt klart en stemme som ulte noe svakt. Jeg stoppet opp. Hørte dere? nja... ble det sakt fra to. Han minste på fire ante ingen uro å var mest oppatt over hvor han kunne skru på lyset. Vi gikk ut igjen. Men noe pirret oss så vi bestemt oss for å gå inn igjen. Denne gang hørte vi det alle sammen når vi gikk sakte inn i korridoren. Til og med han minste hørte lyden og gjento den samme lyden. Vi så på hverandre. Inegn tok hverandre i hendene. VI gikk bare ut. Utenfor så vi alle på hverandre. Smilte og snakket i munnen på hverandre. 
Dette var utrolig spennende. Vi gikk ned over bakken så bak oss hele tiden i frykt om at noe eller noen så oss men mest av alt håpet vi alle at vi skulle kunne se noe i vinduet. 

  Jeg trenger at du flytter ut!

 


Det flyter så lett på tunga, men er det det jeg trenger. Trenger jeg at " du flytter ut"?  de siste to ukene er det det kroppen eller hode sier. Jeg klarer ikke lengre å skille dem to. Jeg føler meg så såret, så tom, så ensom. Er det min egen feil disse følelsene av å være misslykket i min egen tilværelse? 
Vi har snart vært sammen i to tiår med flere barn sammen. Lykkelig i alle våre dager sa vi da vi sammen sto hånd i hånd ved alteret. Jeg vil så gjerne det. Men som å lage et barn, man må være to om det. 
Det føles som også han har gitt opp, men at vi står låst til og gjøre noe med det. Handler det om den nåværende dårlige økonomien eller om at vi faktisk er så glad i hverandre, tanken om å bli gamle sammen at vi nå bare står stille i den utholdende maktesløse følelsen i hva gjør vi nå! Hvordan få tilbake det vi hadde eller hvordan få til det vi ønsker sammen. 

Hvem skal jeg være sterk for?. Meg selv, barna eller han ? 
Jeg føler meg ikke lykkelig i mitt eget selskap, men jeg føler meg ikke ensom heller. 
 

Dagdrømmer flere ganger til dagen om å kunne ha mitt eget rekkehus, egen leilighet. Drømmer også om å ha et mer "normalt" liv sammen med han. Men ikke så mye om å være alene. Er det det at jeg trenger en pause. eller rett og slett som filmen sier. I am just not that into you. 
 

Går det ann å skru av følelser i en skuffelse, sinne og frustrasjon men  kun i en lengre periode for så og finne tilbake? 
3 uker er lenge. Eller kanskje det har vært mer en 3 uker men først nå jeg har følt og tørt og kjenne mer på dem.

Jeg vet han elsker meg, jeg vet at han vil at det vi skal ri inn i solnedgangen sammen.  Jeg ønsker også det, inderst inne. Jeg elsker ham. Men elsker jeg ham nok?. Hvorfor slike følelser. 
Når vet en om en skal følge hjerte, magen eller lysten ?  

Husker du starten på forholdet ditt?


 Husker du starten på forholdet? Da man ikke kunne vente med å gå til sengs med partneren sin. 

Selv om den store entusiasmen du følte i starten forsvinner med tiden tid , så betyr det ikke at det er umulig å bevare magien 

Lykkelige par motstår fristelsen å legge seg til ulike tider. De legger seg samtidig, selv om partneren våkner tidligere enn den andre. Er du som som meg som noen ganger setter pris på stillheten ved å sitte alene i stua når din kjære har lagt seg? Bare sitte å se på dårlig tv, med et stearinlys og roen. Det eri kke noe gale i det. Så lenge det ikke blir hver eneste kveld ;) 

Å dyrke felles interesser

Når den sterkeste forelskelsen begynner å avta, er det vanlig å innse at man ikke har så mange felles interesser. 
Vi gjør og sier som regel det som ønskes for å oppnå den samme hengivenhet. Men det betyr ikke at man dermed skal late som at det å ikke ha felles interesser ikke betyr noe.

Om de felles interessene ikke er der, så utvikler lykkelige par dem. Samtidig må du passe på at du dyrker dine egne interesser. 

Gå hånd i hånd eller side om side

I stedet for at partneren blir hengende etter, går lykkelige par hånd i hånd eller side om side på komfortabelt vis.

Gjør tillit og tilgivelse til standardmodus

Alle par opplever uenighet og krangling. Som nvent i et tidligere innlegg.

Fokuser på hva partneren din gjør rett, ikke det han eller hun gjør galt

Du kan velge selv hva du ønsker å fokusere på hos partneren. Vi kvinner har en tildens til å fokusere på hav som kunne vært gjort anderleses. 
Ser du etter ting partneren din gjør galt, finner du alltid noe. Ser du etter hva han eller hun gjør rett, finner du alltid noe da også

Lykkelige par fremhever det positive. 

Gi hverandre en klem så snart dere ser hverandre etter jobb
Huden vår husker det som er «god berøring» (elsket), «ond berøring» (misbrukt) og «ingen berøring» (oversett) 

«jeg er glad i deg» og «ha en fin dag» hver morgen

Dette er en flott måte å kjøpe seg litt tålmodighet på før man kaster seg ut i kamp med trafikk, lange køer og alle andre små irritasjoner.

Si «god natt» hver natt, uavhengig av hvordan du føler deg

Å alltid si god natt til partneren din, uavhengig av humøret, er viktig
Hvorfor? 
Jo, fordi det forteller partneren din at uansett hvor fortvilet og oppgitt du er, så vil du fortsatt være i forholdet. Det forteller at du og kjæresten har noe som er større enn en liten krangel. 

Få en statusrapport på dagen

Ta en telefon til partneren din i løpet av dagen, eller når dere er borte fra hverandre. Spør hvordan dagen har vært. 

Dette er en fin måte å justere forventningene, så dere er mer samkjørt når dere møtes etter jobben. For eksempel, om kjæresten din har hatt en forferdelig dag, så kan det være urimelig å forvente at han eller hun er entusiastisk over noe bra som har skjedd meg deg.

Noen tanker sent på kvelden mens jeg sitter her med Pcèn dårlig tv og et stearinlys ;) 

 

jippi tenk jeg vant i Lotto....... :) :)


 

Jeg vant!,  endelig kan jeg betale ut gjelda. Endelig kan jeg hjelpe noen som trenger det. Jeg vil kunne støtte mine barn slik at de kan følge sin utdanningsdrøm uten en masse studielån. Endelig kan jeg få gi min mor tilbake. Gi henne det livet som hun så inderlig fortjener uten en bekymring for hvite konvolutter med små vinduer. Hverken for henne, meg selv, min familie. 

Tenk å få rulle, jeg har vunnet gevinsten til frihet på tunga.
Frihet og trygghet til så mange som mulig. Tenk så deilig det hadde vært. Men nei de ringte ikke meg i dag heller. Så nok noen dager,  uker, timer, år  med bekymringer og tårer. Lenge leve velferdsnorge, lenge leve tryggheten. Hvor ble det av velferdsnorge når oljekrisen satt inn. 

Lenge leve Norge som takket sine Arbeidsledige oljearbeidere.  Som på godt stavanger sies de har rauå fodle av pengar. Joda selg hytta, den ekstra bilen, Heldige de som har og  kan det. 
For noen blir ikke låna, kostnadene mindre med tanke på matprisenes økning. Samtidige matkrig  med Æ, fruktrabatt, coop, ta tre betal for to. som egentlig ikke er billigere pga en økning i utgangspunktet.


Hvor er oljepengene? Når skal velferdsnorge takke sine arbeidere for opparbeidelse av oljefondet. 
Oljearbeiderene har gjort det mulig i flere år om ikke generasjoner slik at oljenfondet er større en vi klarer og "telle" nuller. Burde ikke de fått tilbakebetalt litt som en stånad på nav utbetalingen? 

Med 12.000 uten arbeid bare i en region leves det på smerte grensen for flere. Andre handlelsnæringer må legge ned sin drift da de ikke lengre har kunder, pga oljefamiliene ikke lengre har råd til å unne seg den enkle ting som en frisørtime. Barn blir ved frivillig tavng tatt ut av barnehagen, aktiviteter pga foreldres manglende muigeht til og betale kontigenter. 

Lenge leve velferdsnorge. 

Tanken med innlegget er ikke å svartmale alt. Men hvor hadde Norge vært uten det sorte gullet? 

Jeg er evig takknemelig for egenandelen, helsetjenesten, tannlegetjenesten. Men uten arbeid får vellfersds Norge en ny  folkehelse sykdom. Bekymring og deprisjon med bivirkning. 

 

 

 

 


 

Disiplin

Fra min dagbok. 

En snakker om disiplin -  Kunsten og tålmodigheten til å holde ut.  Disiplin sees på som et negativt ladet ord. Samtidig som det er noe du skal være god til. Jeg har prøvd mange former for disiplin.  Spiseforstyrrelse og slanking er jeg utrolig dårlig disiplinert til.  Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett meg selv i speilet å forferder det jeg ser. Det er litt ekstra i skinnene, jeg kan klype meg selv i midjen og vagle til med huden,fettet som klemmes sammen mellom hendene. Det vises røde fingeravtrykk i huden når jeg slipper det. 
Jeg er målbevisst om at dette vil jeg gjøre noe med. Jeg har utallige ganger startet på treningsstudio. Jeg er flinkest til å delta på morgninger. Da er det minst folk. Jeg spør aldri om hjelp til apparater. Jeg står som regel trygt og godt på en sykkel og speider ut over for å se hva de andre driver med. Hmm?. Det ser ikke så vanskelig ut. Fikse det. Når ingen ser på går jeg målbevisst bort til apparatet setter meg. Drar hendlene til meg og så er jeg i gang. Det snappes om Rap og pauser. Men alvorlig. Her er det bare til å stå på og ta så mange en klarer før noe ser på meg eller ønsker apparatet.  Det føles likevel som noe ser på meg. Ser på meg, opp og ned. Ikke nødvendig vis fordi jeg hadde slikt super fresh nice treningstøy, mer  ? hva er det hun holder på med, eller,  det er aldri for sent å begynne". 

  

Jeg liker å trene, men det dabber alltid av etter noen måneder og når det nærmer seg nyttår så er det så mye lettere og droppe det en å fornye abonnent et.

Vi har alt tenkelig trening utstyr hjemme i kjelleren. Men det er nesten som til mer tilgjengelig det er jo vanskeligere er det. Herligere å se barna leke i samme rom med sin PlayStation, venner og latter.

Hver dag sier jeg at jeg skal gå mer tur, kjekt å gå tur sammen med barna eller en etterlengtet månedskinnstur sammen med mannen.

Etter middag i dag bestemte jeg meg for å kasteopp maten. Av den enkle grunn at jeg kjenner hvordan lårene mine gnisser sammen når jeg går. Jeg gikk opp på badet lokket døren forsiktig inntil.  Fotballtrening er i full gang så det er ingen hjemme. Jeg kikket meg i speilet. Ja, det stemmer. Følelsen stemmer. Jeg er litt for mye her og der. Jeg bøyer med ned over doskålen. Legger håret til siden å setter en finger ned i halsen.
Det føles godt og ubehagelig samtidig. Jeg går på vekten. Vekten viser LO. Flier mens jeg tørker meg rundt munnen, vasker hendene og tar en ny titt i speilet. LO. Lite batteri. Men tenk så deilig om det betyde. Liten og nett.
 

Når jeg går ned fra badet føler jeg meg litt flau men samtidig tilfreds. Jeg har i hver fall ikke lagt på meg etter den store lunsjen som besto av 2 stk Dolly Pizza og pepperkaker.
Jeg følte meg så tilfreds at jeg tenkte at det er i orden og ta en sjokoladebit nå.

Det er ikke første gang jeg har kastetopp etter et måltid. Jeg husker førstegang. Jeg var i starten av 20 årene. Det var julaften, vi hadde hatt en deilig julemiddag hjemme hos min mor. Min mor overgår alltid seg selv ved jul. Det var pinnekjøtt, julepølser, ribbe, medisterkaker, kålerabbistappe, gulerøtter, poteter, rødkål og surkål. Jeg elsker julemat. Etter middag ønsket min lille hund som jeg hadde den gang å gå en tur. Opp baken ferdet jeg over hvor mye jeg hadde spist. Vi gikk opp over baken. Det var en slik stillhet. Det var lys i hvert et vindu. Du kunne høre latter av vinduer som sto på gløtt. Du grønne glitrende tre god dag.

Jeg kjente en kvalme over hvordan jeg hadde fråtset. Jeg slapp hunden slik at den kunne springe fritt opp baken og rund om treene. Det var så stilt, tåke av munnen mens jeg nynnet en julesang. Stjerne kunne du så vidt tyde fra himmelen mellom tåke og røyk fra piperne rundt.

Vi gikk inn mellom trærne. Uten å tenke meg om lendet jeg men ned mellom et. Satte fingeren i halsen og kastet opp. Det var ikke mye, men det føltes som en lettelse. 

Disiplin. Defensjonen for disiplin handler om lydighet, mål og evnen til å motivere seg selv.  Jeg har ikke noe mål og å bli slank eller ikke en evne til å motivere meg selv. 

Jeg er flink til å være flink.  Men gjemmer meg bak det som er "forventet" i dagens samfunn.

 

Som en sommerbris

De små øyne, en latter

Det er så deilig når du kan se inn i noen øyne. Stirre på hverandre, flire , smile uten å si et ord. Det trengs ikke. Øyene sier så mye. Pupiller avslører en.  Når jeg ser på alle mine gutter avslører de en trygghet, en uendelig kjærlighet som ikke kan beskrives. Vi gjengir hverandres kjærlighet med få ord. Det er nesten som vi har vårt hemmelige språk. Et smil i øyne. En rolig pust, skuldre som er senket.

Etter en stund bryter en ut i latter, det er ingen grunn til det. Trenger heller ikke å være det.  Vi ligger på gulvet å ler, holder i hendene, eller sparker borti hverandres tær. Øynene møtes igjen. En ny dypt onde drag, sleppes rolig ut. Skuldre senker seg. Øyne som smiler, en  hjerte formede munn.
Dette er  balsam for skjelen.  

Mitt første innlegg.

Jeg har lenge hatt tanken om å skrive en blogg. Mest av alt for meg selv.  Har så mange tanker som jeg trenger å få ut. 
Alle har en periode med dysterhet en gang i livet. Jeg er nå i min mørkeste.  

Det føles som jeg synker i et hull jeg ikke kan gjøre noe med. 
Holder pusten, biter tennene sammen. Kjennes som bakken under meg forsvinner litt og litt.

Jeg kjenner en kvalmende følelse, må ikke kast opp. Magen knytter seg sammen,  biter tennene sammen, pusten vil ikke jobbe med meg. Den synkes mer og mer ned i magen som er tom et tomt hull av følelser.

Titter ut av vinduet. Alt ser ut til å ha stoppet opp. Eller er det jeg som rett og slett har stoppet helt opp. 
Stopp, spol tilbake. Det går ikke. Det summes rundt meg. Kollegaer som prater. «Endelig er det fredag», latter, glede og spenningen stiger hos dem.


Jeg sitter her, ser ut av vinduet, biter tennene sammen prøver og puste. 
Hva om jeg bare holdt pusten lenge, virkelig lenge. Ville jeg da bare svime av. Stoppe, og kunne spole tilbake. Vil det  virke. Vil jeg da ha spolt tilbake hvor gleden, spenningen og undringen over hva nå ville bli en glede. 
Det beveges i sjøen. Båtene ligger stille. De merker ikke bevegelsen under seg. De står fast på sin grunn og vet hvilken oppgave de har. Se frem og hold en stø kurs.

En stø kurs, se frem. Stopp spol tilbake.
Barna gir meg et ønske om å se rett frem og holde en stø kurs.

Skammen får meg til å bite tennene sammen og holde pusten. 
Hva nå? 
Er det slik at skjebnen er forutbestemt ? Er det en mening at det er det som skulle bli meg. 
Jobb hardt, smil, bit tennene sammen og hold pusten.

-hjertes hemmelighet 

#mamma, #førsteinnlegg  #helg

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits