februar 2017

Husker du starten på forholdet ditt?


 Husker du starten på forholdet? Da man ikke kunne vente med å gå til sengs med partneren sin. 

Selv om den store entusiasmen du følte i starten forsvinner med tiden tid , så betyr det ikke at det er umulig å bevare magien 

Lykkelige par motstår fristelsen å legge seg til ulike tider. De legger seg samtidig, selv om partneren våkner tidligere enn den andre. Er du som som meg som noen ganger setter pris på stillheten ved å sitte alene i stua når din kjære har lagt seg? Bare sitte å se på dårlig tv, med et stearinlys og roen. Det eri kke noe gale i det. Så lenge det ikke blir hver eneste kveld ;) 

Å dyrke felles interesser

Når den sterkeste forelskelsen begynner å avta, er det vanlig å innse at man ikke har så mange felles interesser. 
Vi gjør og sier som regel det som ønskes for å oppnå den samme hengivenhet. Men det betyr ikke at man dermed skal late som at det å ikke ha felles interesser ikke betyr noe.

Om de felles interessene ikke er der, så utvikler lykkelige par dem. Samtidig må du passe på at du dyrker dine egne interesser. 

Gå hånd i hånd eller side om side

I stedet for at partneren blir hengende etter, går lykkelige par hånd i hånd eller side om side på komfortabelt vis.

Gjør tillit og tilgivelse til standardmodus

Alle par opplever uenighet og krangling. Som nvent i et tidligere innlegg.

Fokuser på hva partneren din gjør rett, ikke det han eller hun gjør galt

Du kan velge selv hva du ønsker å fokusere på hos partneren. Vi kvinner har en tildens til å fokusere på hav som kunne vært gjort anderleses. 
Ser du etter ting partneren din gjør galt, finner du alltid noe. Ser du etter hva han eller hun gjør rett, finner du alltid noe da også

Lykkelige par fremhever det positive. 

Gi hverandre en klem så snart dere ser hverandre etter jobb
Huden vår husker det som er «god berøring» (elsket), «ond berøring» (misbrukt) og «ingen berøring» (oversett) 

«jeg er glad i deg» og «ha en fin dag» hver morgen

Dette er en flott måte å kjøpe seg litt tålmodighet på før man kaster seg ut i kamp med trafikk, lange køer og alle andre små irritasjoner.

Si «god natt» hver natt, uavhengig av hvordan du føler deg

Å alltid si god natt til partneren din, uavhengig av humøret, er viktig
Hvorfor? 
Jo, fordi det forteller partneren din at uansett hvor fortvilet og oppgitt du er, så vil du fortsatt være i forholdet. Det forteller at du og kjæresten har noe som er større enn en liten krangel. 

Få en statusrapport på dagen

Ta en telefon til partneren din i løpet av dagen, eller når dere er borte fra hverandre. Spør hvordan dagen har vært. 

Dette er en fin måte å justere forventningene, så dere er mer samkjørt når dere møtes etter jobben. For eksempel, om kjæresten din har hatt en forferdelig dag, så kan det være urimelig å forvente at han eller hun er entusiastisk over noe bra som har skjedd meg deg.

Noen tanker sent på kvelden mens jeg sitter her med Pcèn dårlig tv og et stearinlys ;) 

 

Kanelsnurrer med en vri
 

Det er ingen som er så viktig for meg som min mor.  Uten om mine barn så klart ;)
Mamma er min største støtte, min heia gjeng om min bestevenn.

Mamma sier det som det er. Legger ingenting mellom linjene selv om hun noen gang burde gjøre det. Men ærlighet er vell det som gjør mest vondt.

Mamma har alltid vært der for meg på sin måte. Nå som jeg er i min tøffeste periode så er hun der for meg. Griner jeg så griner hun. Irriterer meg egentlig men samtidig så er det ekte. Hun vil meg mitt beste. Det gjør alle mammaer egentlig.

På 80 tallet var jeg andelenes. Jeg var den de på gata snudde seg etter pga jeg var mørkere en andre normenn. 

Mamma hadde en slik stolthet av meg. Hun voktet over meg, ingen skulle få skade meg. Ingen skulle noen gang få si noe stygt

Året 1985  jeg og noen venninner var ute og lekte. Hvor utav de blå hun ene jeg lekte med sa hun  ?dra tilbake dit du kommer fra din lille negerunge?.Jeg sprang hjem til mamma. Gråt ikke, men stoppet foran henne. ? hva er det lille venn, har det hent noe?? ja? hun som kommer på besøk av og til hos Alf sa at jeg måtte dra tilbake dit jeg kom fra siden jeg er en neger unge. Hva betyr det mamma??

Mammas ansikt laget en hel masse med rare uttrykk. Hun gikk ut på terrassen. Ropte på jenta. Jenta kom, hun leiet henne hjem til Alf. Fortalte hva som hadde blitt sakt. Mamma føyde til, Min datter er ingen neger unge, min datter er hjemmelaget. Så snudde vi å gikk ut av døren. På vei ut, snur mamma ansiktet sitt til meg og så inn til Alf og jenta. Jeg holder på og lage kanel I svingene. Er det noen som har lyst på er de ferdig om 20 min.

Slik er mamma. Urettferdighet håndteres så er vi ferdig med det. Vi sto alle paff igjen etter hendelsen. Jeg husker en slik stolthet, det er min mamma. Jeg er ingen negerunge jeg er meg og jeg betyr noe. Jeg er viktig, jeg er meg.

 
 

Hvor skal du i sommer?

Det finnes mange fantstisk plasser i verden. Men også flere nydelige plasser i Norge. Hvor ville du ha dratt om du skulle på ferie i Norge. 
Jeg fant en fin nettside som anbefaler plasser i Norge http://barnasnorge.no

BarnasNorge.no tilbyr en landsdekkende oversikt over aktiviteter for barn i alderen 0-15 år. 

  

Aktivitetsprofilene på nettstedet oppdateres regelmessig og etter beste evne. Arrangørenes opplysninger om åpningsdatoer og -tider, og priser, på aktivitetens nettsted eller sosiale medier er ikke alltid fullstendige. Det kan være lurt å kontakte arrangøren før du besøker aktiviteten hvis det er tvil om tilgjengeligheten

Denne siden kommer jeg til å nytte i vinterferien, påsken og i sommer.Har du noen gode tips er jeg veldig int. :) 

 
 

Cover fx

Den beste fundation jeg noen gang ha brukt.
Jeg har til vanlig  noe blank hud utover dagen. Men dette produktet holder meg matt ut over hele dagen. Gir meg en frisk glød, tetter porer, minsker de små rynkene jeg har, Samtidig som jeg ikke ser over sminket ut. Simpeltent elsker den. Har kjøpt den når jeg er i utlandet, men de to siste gangene har jeg kjøpt den via nettsiden https://tracking.adviralmedia.com/click/323/61132/skincity. Bestilte meg ny i dag. Jeg bruker N40. Jeg har blandingshud. Naturlig solbrun ;) 

  


Det er enkelt å finne rett farge som passer deg. 

Anbefales på det sterkeste.  Du vil ikke angre. 
 

 

jippi tenk jeg vant i Lotto....... :) :)


 

Jeg vant!,  endelig kan jeg betale ut gjelda. Endelig kan jeg hjelpe noen som trenger det. Jeg vil kunne støtte mine barn slik at de kan følge sin utdanningsdrøm uten en masse studielån. Endelig kan jeg få gi min mor tilbake. Gi henne det livet som hun så inderlig fortjener uten en bekymring for hvite konvolutter med små vinduer. Hverken for henne, meg selv, min familie. 

Tenk å få rulle, jeg har vunnet gevinsten til frihet på tunga.
Frihet og trygghet til så mange som mulig. Tenk så deilig det hadde vært. Men nei de ringte ikke meg i dag heller. Så nok noen dager,  uker, timer, år  med bekymringer og tårer. Lenge leve velferdsnorge, lenge leve tryggheten. Hvor ble det av velferdsnorge når oljekrisen satt inn. 

Lenge leve Norge som takket sine Arbeidsledige oljearbeidere.  Som på godt stavanger sies de har rauå fodle av pengar. Joda selg hytta, den ekstra bilen, Heldige de som har og  kan det. 
For noen blir ikke låna, kostnadene mindre med tanke på matprisenes økning. Samtidige matkrig  med Æ, fruktrabatt, coop, ta tre betal for to. som egentlig ikke er billigere pga en økning i utgangspunktet.


Hvor er oljepengene? Når skal velferdsnorge takke sine arbeidere for opparbeidelse av oljefondet. 
Oljearbeiderene har gjort det mulig i flere år om ikke generasjoner slik at oljenfondet er større en vi klarer og "telle" nuller. Burde ikke de fått tilbakebetalt litt som en stånad på nav utbetalingen? 

Med 12.000 uten arbeid bare i en region leves det på smerte grensen for flere. Andre handlelsnæringer må legge ned sin drift da de ikke lengre har kunder, pga oljefamiliene ikke lengre har råd til å unne seg den enkle ting som en frisørtime. Barn blir ved frivillig tavng tatt ut av barnehagen, aktiviteter pga foreldres manglende muigeht til og betale kontigenter. 

Lenge leve velferdsnorge. 

Tanken med innlegget er ikke å svartmale alt. Men hvor hadde Norge vært uten det sorte gullet? 

Jeg er evig takknemelig for egenandelen, helsetjenesten, tannlegetjenesten. Men uten arbeid får vellfersds Norge en ny  folkehelse sykdom. Bekymring og deprisjon med bivirkning. 

 

 

 

 


 

Vakreste godbitene fra Miinto

Et sunt parforhold

1. Ta grep

Hvis du begynner å kjenne likegyldighet til krangler, kan det være du er i ferd med å fjerne deg.

2. Vær nær hverandre

For mange kan det gå lange perioder uten intimitet og seksuell kontakt. Hormonene som skilles ut ved slik nærhet, binder oss sammen som par. Bli kjent på nytt!

3. Gi bekreftelse

Man trenger ikke være enig i partnerens forventning, men bekrefte den, ved for eksempel å si at «jeg skjønner at dette er viktig for deg».

4. Snakk!

Vær obs på hva som plager deg, og ta det opp. Det er viktig å finne ut av hva mistrivselen kommer av. Kanskje har partneren det på liknende måte, og det blir enklere å ta tak i det og få til en endring. 

5. Gjør noe nytt sammen

Parforskning viser at å lære noe nytt, eller oppsøke nye aktiviteter og opplevelser, kan øke interessen for partneren. Reis, lag god mat, sett dere inn i et nytt fagfelt. Bryt gjerne komfortsonen.

6. Forstå

Vær lydhør for den andres behov, og interessert i personen. Vær nysgjerrig, anstreng deg for å forstå, ikke bli fastlåst til egne meninger og behov.

7. Gi rom

Mange fører regnskap: «Skal du på fest, så skal jeg på fest». Andre holder på med tyveri ? henter ut mer enn de gir. Den fineste formen er positiv gjensidighet; å gi partneren tid til for eksempel en hobby, uten å kreve noe tilbake, fordi du anerkjenner at den er viktig. Det blir en investering i relasjonen.

8. Reparer fortløpende

Gjør opp etter krangler. Det er like viktig å kunne ta imot en unnskyldning som å beklage.

 

9. Se bak krangelen

Ofte krangler man om oppvask, rydding og tidsbruk, mens det i virkeligheten handler om spørsmål som: «Respekterer du meg? Kan jeg stole på deg? Er du her for meg?»

10. Vær raus

Mennesket er konstruert for å oppdage fare. Også i forhold handler det om overlevelsesinstinkt ? vi fester oss lettere til negative utsagn, enn positive. For hvert negative utsagn bør det komme fem positive.

 

19.02.2017

De gode øyeblikk
 

et smil


 

Da har jeg lagt ut mitt første blogg innlegg med flere som er kopiert inn fra min dagbok over det siste året. Føles litt lettere.
Kanskje det er flere der ute som har det som meg. Oppturer og nedturer.

Jeg føler en liten glede. Sitter alene i sofaen med beina i kryss ser på tv mens jeg skriver, et lite vin glass på bordet. Programmet "livet som super rik" får meg til å leg og grine samtidig. Det er ikke akuratt slik jeg føler det nå. Jeg har over tiden gått fra og være ok stilt til å bli på smerte grensen. Å da mener jeg smerte grensen. Skulle ønske vi hadde slike kuponger som de har andre steder i verden. Da kunne jeg fint ha blitt en av dem som er super sparere som hobby. 
Det jeg mener er at for første gang i mitt liv voksne liv må jeg lære å leve av dagsbudsjett. Kanskje det kan bli spennende. Sier til barna mine og meg selv. Det er sunt og lærerikt og ikke alltid få nesten... alt vi peker på innen en vis foruft. 

I morgen får vi dommen om hvor ille det egentlig er. Forteller dere mer om det senere. Nå er det for ferskt og for vondt. Det er søndag, den tidlig påske solen har gått ned, og for første gang siden Torsdag kjenner jeg et lite smil. 
Ønsker dere alle en riktig fin sødag,
håper på mange følgere. :) 

- hjertes hemmeligheter 

 

Disiplin

Fra min dagbok. 

En snakker om disiplin -  Kunsten og tålmodigheten til å holde ut.  Disiplin sees på som et negativt ladet ord. Samtidig som det er noe du skal være god til. Jeg har prøvd mange former for disiplin.  Spiseforstyrrelse og slanking er jeg utrolig dårlig disiplinert til.  Vet ikke hvor mange ganger jeg har sett meg selv i speilet å forferder det jeg ser. Det er litt ekstra i skinnene, jeg kan klype meg selv i midjen og vagle til med huden,fettet som klemmes sammen mellom hendene. Det vises røde fingeravtrykk i huden når jeg slipper det. 
Jeg er målbevisst om at dette vil jeg gjøre noe med. Jeg har utallige ganger startet på treningsstudio. Jeg er flinkest til å delta på morgninger. Da er det minst folk. Jeg spør aldri om hjelp til apparater. Jeg står som regel trygt og godt på en sykkel og speider ut over for å se hva de andre driver med. Hmm?. Det ser ikke så vanskelig ut. Fikse det. Når ingen ser på går jeg målbevisst bort til apparatet setter meg. Drar hendlene til meg og så er jeg i gang. Det snappes om Rap og pauser. Men alvorlig. Her er det bare til å stå på og ta så mange en klarer før noe ser på meg eller ønsker apparatet.  Det føles likevel som noe ser på meg. Ser på meg, opp og ned. Ikke nødvendig vis fordi jeg hadde slikt super fresh nice treningstøy, mer  ? hva er det hun holder på med, eller,  det er aldri for sent å begynne". 

  

Jeg liker å trene, men det dabber alltid av etter noen måneder og når det nærmer seg nyttår så er det så mye lettere og droppe det en å fornye abonnent et.

Vi har alt tenkelig trening utstyr hjemme i kjelleren. Men det er nesten som til mer tilgjengelig det er jo vanskeligere er det. Herligere å se barna leke i samme rom med sin PlayStation, venner og latter.

Hver dag sier jeg at jeg skal gå mer tur, kjekt å gå tur sammen med barna eller en etterlengtet månedskinnstur sammen med mannen.

Etter middag i dag bestemte jeg meg for å kasteopp maten. Av den enkle grunn at jeg kjenner hvordan lårene mine gnisser sammen når jeg går. Jeg gikk opp på badet lokket døren forsiktig inntil.  Fotballtrening er i full gang så det er ingen hjemme. Jeg kikket meg i speilet. Ja, det stemmer. Følelsen stemmer. Jeg er litt for mye her og der. Jeg bøyer med ned over doskålen. Legger håret til siden å setter en finger ned i halsen.
Det føles godt og ubehagelig samtidig. Jeg går på vekten. Vekten viser LO. Flier mens jeg tørker meg rundt munnen, vasker hendene og tar en ny titt i speilet. LO. Lite batteri. Men tenk så deilig om det betyde. Liten og nett.
 

Når jeg går ned fra badet føler jeg meg litt flau men samtidig tilfreds. Jeg har i hver fall ikke lagt på meg etter den store lunsjen som besto av 2 stk Dolly Pizza og pepperkaker.
Jeg følte meg så tilfreds at jeg tenkte at det er i orden og ta en sjokoladebit nå.

Det er ikke første gang jeg har kastetopp etter et måltid. Jeg husker førstegang. Jeg var i starten av 20 årene. Det var julaften, vi hadde hatt en deilig julemiddag hjemme hos min mor. Min mor overgår alltid seg selv ved jul. Det var pinnekjøtt, julepølser, ribbe, medisterkaker, kålerabbistappe, gulerøtter, poteter, rødkål og surkål. Jeg elsker julemat. Etter middag ønsket min lille hund som jeg hadde den gang å gå en tur. Opp baken ferdet jeg over hvor mye jeg hadde spist. Vi gikk opp over baken. Det var en slik stillhet. Det var lys i hvert et vindu. Du kunne høre latter av vinduer som sto på gløtt. Du grønne glitrende tre god dag.

Jeg kjente en kvalme over hvordan jeg hadde fråtset. Jeg slapp hunden slik at den kunne springe fritt opp baken og rund om treene. Det var så stilt, tåke av munnen mens jeg nynnet en julesang. Stjerne kunne du så vidt tyde fra himmelen mellom tåke og røyk fra piperne rundt.

Vi gikk inn mellom trærne. Uten å tenke meg om lendet jeg men ned mellom et. Satte fingeren i halsen og kastet opp. Det var ikke mye, men det føltes som en lettelse. 

Disiplin. Defensjonen for disiplin handler om lydighet, mål og evnen til å motivere seg selv.  Jeg har ikke noe mål og å bli slank eller ikke en evne til å motivere meg selv. 

Jeg er flink til å være flink.  Men gjemmer meg bak det som er "forventet" i dagens samfunn.

 

Som en sommerbris

De små øyne, en latter

Det er så deilig når du kan se inn i noen øyne. Stirre på hverandre, flire , smile uten å si et ord. Det trengs ikke. Øyene sier så mye. Pupiller avslører en.  Når jeg ser på alle mine gutter avslører de en trygghet, en uendelig kjærlighet som ikke kan beskrives. Vi gjengir hverandres kjærlighet med få ord. Det er nesten som vi har vårt hemmelige språk. Et smil i øyne. En rolig pust, skuldre som er senket.

Etter en stund bryter en ut i latter, det er ingen grunn til det. Trenger heller ikke å være det.  Vi ligger på gulvet å ler, holder i hendene, eller sparker borti hverandres tær. Øynene møtes igjen. En ny dypt onde drag, sleppes rolig ut. Skuldre senker seg. Øyne som smiler, en  hjerte formede munn.
Dette er  balsam for skjelen.  

Mitt første innlegg.

Jeg har lenge hatt tanken om å skrive en blogg. Mest av alt for meg selv.  Har så mange tanker som jeg trenger å få ut. 
Alle har en periode med dysterhet en gang i livet. Jeg er nå i min mørkeste.  

Det føles som jeg synker i et hull jeg ikke kan gjøre noe med. 
Holder pusten, biter tennene sammen. Kjennes som bakken under meg forsvinner litt og litt.

Jeg kjenner en kvalmende følelse, må ikke kast opp. Magen knytter seg sammen,  biter tennene sammen, pusten vil ikke jobbe med meg. Den synkes mer og mer ned i magen som er tom et tomt hull av følelser.

Titter ut av vinduet. Alt ser ut til å ha stoppet opp. Eller er det jeg som rett og slett har stoppet helt opp. 
Stopp, spol tilbake. Det går ikke. Det summes rundt meg. Kollegaer som prater. «Endelig er det fredag», latter, glede og spenningen stiger hos dem.


Jeg sitter her, ser ut av vinduet, biter tennene sammen prøver og puste. 
Hva om jeg bare holdt pusten lenge, virkelig lenge. Ville jeg da bare svime av. Stoppe, og kunne spole tilbake. Vil det  virke. Vil jeg da ha spolt tilbake hvor gleden, spenningen og undringen over hva nå ville bli en glede. 
Det beveges i sjøen. Båtene ligger stille. De merker ikke bevegelsen under seg. De står fast på sin grunn og vet hvilken oppgave de har. Se frem og hold en stø kurs.

En stø kurs, se frem. Stopp spol tilbake.
Barna gir meg et ønske om å se rett frem og holde en stø kurs.

Skammen får meg til å bite tennene sammen og holde pusten. 
Hva nå? 
Er det slik at skjebnen er forutbestemt ? Er det en mening at det er det som skulle bli meg. 
Jobb hardt, smil, bit tennene sammen og hold pusten.

-hjertes hemmelighet 

#mamma, #førsteinnlegg  #helg

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits