mars 2017

grønnsaker og frukt på gjenvinning

Den brune bananen som går i søpla 

Kan brukes en ansiktsmaske mot rynker 

Mos bananen til den er jevn og kremete.
Smør masken på ansiktet og la den virke i 20 minutter. Rens deretter med varmt vann og skyll med kaldt vann for å lukke porene. 

Banan er rik på vitamin A, og virker nærende. Derfor er den fin på tørr, flassende og fuktighetsfattig hud.

Peeling for alle hudtyper

1 ss havregryn 
1 ss flytende honning 
1 ts eplejuice 
1 ts knuste mandler (fungerer som peelingkorn) 

Honning er fuktighetsgivende og mykgjørende, mens havre har en helende effekt. Eplet beroliger og balanserer huden

  

Kaster du avokado steinen i søpla?


 

I så fall det kan du slutt med :) 

De fleste liker avokado. Supersunn, grønn og herlig. Like god på knekkebrød, juice, i salaten, som den meksikanske maten. Avocado har plenty av de gode fettsyrene som kan være med å minse risikoen for hjerte-karsykdommer blant annet.

Men hva gjør vi med steine?. Jo om man lar den ligge i avokadoen ved servering eller i skålen med restene blir avokadoen ikke brun. Men hva mer kan vi bruke den til ?  

 Den er visstnok supersunn!

Frø er stappfulle av næring. Men hvordan svelge en avokadostein uten å sette den fast i halsen? Løsningen er å male den opp. Det er ikke ikke fort gjort.

Først må steinen renses. Så skal den tørkes i ovn, på 120 grader i cirka to timer. Da skal det ytre skallet ha tørket. Fjern dette, og del opp steinen i biter og kjør den i en foodprocessor. 

Dette grove «melet» vil være ganske bittert på smak. Derfor er det best å bruke som nøttestrø for en ekstra næringsboost: I smoothien, på frokostblandingen eller yoghurten, for eksempel. Og gidder du gjøre dette, kan du bruke den oppmalt avokadosteinen til mye annet rart.

Så min favoritt er å bruk den som ansiktsskrubb

Om du ikke tror maling av avokadostein er noe du kommer til å drive på med, så kan du også bruke havremel til å lage egen ansikts-skrubb med.

  • 2 teskjeer fint havremel.
  • 1 teskje avokado.
  • 1 teskje honning

Start med å vaske ansiktet i forholdsvis varmt vann, før du påfører skrubben. Massér med sirkelbevegelser, men unngå den sarte huden rundt øynene.
Skyll av med lunkent vann, og avslutt med kaldt vann for å lukke porene

Hva med Advokado tea ? 

Da kan du bruke dette «melet» som du har laget av steinen.  Bruk ca en spiseskje til en kopp med  varmt vann.  Har du ikke giddet å male steien så kan du la den ligge i den kopp med varmt vann i ca ti min. Fungerer godt med menstrasjons smerter. ( mageknip) E

 

Avokadoen kan brukes til så mye. 
Har du prøvd avokado is ? :) 

  

 

Hva betyr 12m for deg ?

  

Hva betyr 12m på produktene de fleste av oss bruker ? fra dagkrem, shampoo, tannkrem osv.  vet du hva det betyr?  Du er sikker som meg og driter i det. Men hvor farlig er det egentlig at vi driter i det ? holdbarhet i 12 månder! fra når? når du åpnet det eller når det ble produsert? 

I følge mattilsynet er datomerkingen  viktig for at vi skal vite at produktet skal ha de dokumenterte egenskapene som de sier. å skal ikke være skadelig for oss.

kosmetikkregelverket sier: 
Siden forbrukerne bør være underrettet om innen hvilken dato det kosmetiske produktet vil kunne oppfylle sin opprinnelige funksjon og fortsatt være trygt, er det viktig å vite hvilken dato det minst er holdbart til, dvs. den datoen det er best å bruke produktet innen. 
Dersom minste holdbarhetstid er lengre enn 30 måneder, bør forbrukeren få opplysninger om hvor lang tid etter at det kosmetiske produktet er åpnet, det kan brukes uten å være til skade for forbrukeren. 
Dette kravet bør imidlertid ikke gjelde dersom begrepet om holdbarhetstid etter åpning ikke er relevant, det vil si for engangsprodukter, produkter uten risiko for forringelse, eller produkter som ikke åpnes.

Jeg har en masse smine som jeg pluttselig bruker. Gamle øyenskygger som jeg mikser med nye. En maskara her og der i veskene og i bilen ;)  Hva er konsekvensen om jeg bruker noe som er gått ut på dato? 

Leser en på nettet sies det at produktene mister sin egenskap etter holdbarhet. 

Det sies at det som har den største bakterieoppblomstring er produkter som kommer i kontakt med fingre eller hud og øyesminke, som for eksempel maskara, som er i kontakt med slimhinner og øyevipper. Det er vanlig at maskara ikke har lenger holdbarhet enn seks måneder etter åpning.

Så jenter det er på tide å ta en ny runde på badet. hiv det gamle som du kjøpte på salg og i syden. Det hjelper ikke med botox og frekke nye masker om man likevell kan få flekker og urenheter av produkter som er over sin levetid.   

/skincity

happy saturday all :) 

klem 

 

Kjære russ av 2017


Hvilken veivalg tar du ?, 
Hva ønsker du å huske fra din tid som russ?, 
Kjære russ, det jeg husker fra min russetid var lite søvn, Mc Donald meny på 5 min, Alt for lite russekort til alle barna som ser opp til en og ser på deg med beundring. Jeg husker sene netter sammen med venner, latter, mimring over tiden på vidergående, nye venner fra lange land etter kongeparken, nerver til eksamen, og planlegging av veien videre. Å helt klart noen drammer for mye i ny og ne 

Jeg mimrer nå 20 år senere over tiden med en stolthet og et smil. Jeg gjorde mine foreldre stolt. Jeg gikk rakrygget sammen med mine venner igjennom 17 mai toget. lite stemme igjen men fy så stolt, jeg hadde nå fullført. En eksamen igjen så var det gjort. 
Så jeg spør deg igjen kjære russ av 2017 hva ønsker du og huske fra din russetid? 
Slik det nå ser ut i media handler den om ufrivillig! sex, vold og rock and roll. 


Kjære russ, ta di riktige valga!

Gratulere med snart fullført videregåend

 

  #Aftenposten ">#Aftenposten  #Dagsavisen" target="_blank">#Dagsavisen

skal, må, kanskje burde?

Er det ok og kjenne at en trenger en pause? 

Jeg trenger en pause for og kjenne på ting. Kjenne på følelsene. Akuratt nå er jeg ikke forelsket.Men jeg elsker deg.  Kenner jeg trenger tid til å finne ut av hva jeg vil. Når du har  et hus fullt av barn går du  og jeg på et samle bånd som ikke er i gata om å ta vare på en selv eller hverandre. 


Står opp, lager matpakke, pakker gymtøy, og avgåre med barna. Så er det meg selv, en halv kald kaffe i bilen, P2`s politisk kvarter i bakgrunnen mens jeg sjekker min kalender når er første møte. Så er dagen igang. 


Kl 15 er det hjem, tømme oppvaksemaskinen sette på en ny maskin med klær. MiIddag for så og kjøre barna til trening, Jo! det er en mann inni her som gjør en del men vi kvinner har et øye for mer detalje for hva som trengs å gjøres. 

Et lite pust i bakken før en skal hente barn på trening med mindre det er kamp og en må/ønsker  være tilstede. Som også oppkvinne er man tilstede. 

  

Det er en uke siden jeg skrev det ovenfor. Skulle ønske jeg skrev at det var den gang å nå er det anderledes. Men det er ikke det. Det som er anderledes er at jeg nå også skriver på en hjemmeeksamen da jeg i tillegg går på skole. 

Jeg trenger en pause, en pause av det normale. Kanskje jeg da vil kjenne på en lengsel etter det herlige kaotiske livet. 
kl er nå snart ni. Barna er i seng, jeg skriver et innlegg samtidig som jeg titter ned på bøkene ved siden av meg. Må lese, må skrive, må, må må. 

Takk for at dere tar en titt på bloggen min. Å lese andres blogger har gitt meg en glede å en følelse av normalitet. Takk alle dere vidunderlige bloggere. 

klem 

 

Hva en mann ser etter i en kvinne?

En 9 år gammel artikke funnet i nettavisen link http://www.nettavisen.no/nyheter/10-ting-gutter-ser-etter-i-en-jente/2018775.html  Kopiert også under. 
Stemmer dette enda? 

Her får du de 10 viktigste tingene hver mann ser etter i en kvinne: ( nettavisen 9 år siden) 

1. Hun har et eget, innholdsrikt liv
Dette betyr at du tar godt vare på deg selv, men også passer på at du finner tid med familie og venner. Du søker eventyr ved å reise mye og du nyter livets herligheter. Du liker å ta spaserturer gjennom sol fylte dager, nyte en god dessert og du har ikke din kjære som det mest betydningsfulle på denne jord. 

2. Hun tar aldri det første steget
Dette har vært et mye omdiskutert tema og det fins ikke et korrekt svar. Ifølge iVillage burde en kvinne aldri forfølge en mann, men heller la han planlegge eksempelvis dater eller andre gjøremål. Grunnen er veldig enkel; hvis kvinnen alltid er den som ringer, da vet man ikke om han virkelig er interessert i et forhold. Menn er rett og slett programmert til å jakte og ikke omvendt. 

3. Hun er sexy uten å virke horete
Dette betyr noe helt annet i begynnelsen enn i et langvarig forhold. Kvinnen burde ikke komme med seksuelle kommentarer, men heller flørte. 

En god måte er å plassere hennes hånd på hans arm eller hans kne, men ikke gjøre noe voldsomt ut av det. Når forholdet har blitt mer seriøst er seksuelle berøringer og offentlige kyssing akseptabelt. Ved dette stadiet er det helt greit å leke med hverandres føtter under bordet. 

4. Hun venter med å ha sex
Den seksuelle revolusjonen har kommet for mange år siden og det er veldig få som forventer en uskyldig jomfru disse dagene. Uansett er sex et ganske stort skritt for et par. For mange kvinner går det ikke opp for dem hvor mye sex forandrer forholdet. Når kvinner har sex utløser de hormonene oksytocin, noe som forskere tror får kvinner til å føle seg ekstra varm og lysten på partneren sin. Kvinner som har sex for tidlig, kan risikere å ødelegge et forhold som har så vidt startet. Et godt tips er å vente med å ha sex i hvert fall en måned ut i et forhold. 

5. Hun gjør små ting som viser at hun bryr seg
Det er de små tingene i hverdagen som blir satt mest pris på. Vaske skittentøy og lage middag viser at du virkelig bryr deg om han. Det samme gjelder andre veien. Han burde gjøre ting som får deg til å se at han tar ekstra innsats i forholdet. Daglig hjelping, som å skrape av isen på bilruten en kald vinter morgen er ting som viser samarbeid. 

6. Hun kan være kjærestens beste støttespiller
Hjelp ham med å se bra ut foran sjefen, le av hans vitser og få ham til å skinne når det er viktigst for ham. Selvfølgelig skal han gjøre det samme for deg. 

7. Hun legger aldri press på deg
Dette er en veldig viktig egenskap. Menn blir satt under veldig stort press ved mye masing, derfor burde kvinner ikke ringe flere ganger om dagen og sende massevis av e-mailer. Noe som ikke burde nevnes veldig mye er det truende ordet giftermål. Menn liker mye bedre å nyte et forhold og ikke planlegge for mye for fremtiden. 

8. Hun godtar ikke dritt fra noen
En god kvinne, akseptere aldri dårlig oppførsel. Hvis han vet at du blir fly forbannet hvis han har vært utro og det er liten sjanse for at hun tar deg tilbake, da er sjansen stor for at han respekterer deg enda mer. Du burde heller ikke gå ut med menn som er gift, for dem som har kjæreste fra før av har noen som kan være meget truende for deg. 

9. En god kvinne velger alltid en god mann
Dette betyr at du burde lete etter noen som er ærlig og pålitelig. Han må behandle deg riktig og hvis han sier han skal et sted, så er han der. Gode manerer viser hvordan han virkelig er. En annen god ting å ha, er nok med kapital. Selv om det blir sagt at motsetninger blir tiltrukket av hverandre, så burde de som har annerledes pengeforbruk tenke seg mer enn en gang om. 

10. Hun vet at kjærligheten er det viktigste å ha i et forhold
Bare hvordan vet en god kvinne at hun har funnet den rette? Noen kvinner sier at de får en a-ha opplevelse, mens med andre sniker kjærligheten seg mer og mer inn i et forhold.

Har mobilen tatt over kjærligheten ?

For deg som leser min blogg ser du at jeg er litt all over ther place.  Det handler om at jeg skriver om det jeg har i tankene. Bloggen er min dagbok, min terapi min arena for utfoldelse. 


 

Så har mobilen tatt over kjærligheten, det sosiale, eller rett og slett livet ? 

Ja det tror jeg på mange måter den har. På mobilen søker man informasjon, man holder seg oppdatert, man er sosialt aktiv, det er underholdning, man opplever spenning, man henter inspirasjon og anerkjennelse. Man er en del av noe større og man føler seg inkludert. Mobilen har kommet for å bli. Men fra først og fremst å ha vært et uvurderlig kommunikasjonsverktøy, har den nå også blitt en trussel for tilstedeværelse og kontakten med den/de vi lever sammen med. Jeg sjekker facebook opptil flere ganger til dagen ikke for å legge inn noe selv men kun for å se hva de jeg kjenner og de jeg nesten ikke kjenner driver med. Hva har de på seg, hvor er de og hvem er de sammen med. Jeg hater at jeg gjør det så mye men kan ikke for det. Sitter i møter, på bussen, i kø på butikken får jeg en varsel på mobilen går jeg inn og sjekker. 

Jeg blir skamfulle

Det er nok mange tenker nok at «jeg er ikke så galen, jeg har kontroll» inntil man begynner å se konkret på omfang av mobilbruk og grad av avhengighet ? da kjenner også du kanskje skammen.
Det rare blir at når barna er i nærheten legger jeg mobilen vekk, men bytter den gjerne ut med pcèn. Det virker mer "seriøst". 

-Mitt inntrykk er at de fleste ikke innser det før det har blitt et problem for partneren/barna. De færreste opplever at partneren eller barna sier: «Når du er så mye på mobilen, vil jeg ikke leve sammen med deg.» Men mange opplever at partneren etter å ha savnet nærhet i måneder eller år, kommer og sier: «Jeg har mistet følelsene for deg. Jeg vil ikke leve sammen med deg lenger.» Det er nok flere av oss som kan si oss enig i følelsen av å bli satt til side for mobilen. Enten det er vi selv som gjør det eller partneren. Jeg kjenner jeg blir sjalu på min partners mobil. " hvem er det han snakker med", hva er det han ser på?" 

Noen Tips fra side2 (2015)

1) Ta bevisste valg for hvordan du bruker mobilen. Impulsstyrt bruk kan være risikofylt når man lever sammen med andre. Lag regler for deg selv, så du slipper å vurdere hele tiden hvorvidt du skal ta den opp eller ikke.

2) Finn balanse mellom tid «av» og «på».

3) Avklar med partneren: Hva ønsker du deg i forhold til mobilbruk? Hva ønsker jeg meg? Hva trenger parforholdet vårt? Link: Et nytt perspektiv på parforhold

4) Inngå avtale og hold dere til avtalen. Eksempel på et punkt i en avtale, kan være: Når vi spiser sammen, har vi mobilen på lydløs. En avtale om mobilbruk innebærer ikke at man skal slutte å bruke mobilen. Den innebærer å være klar over hva man holder på med og ta styringen.

Skincity with love from us

Stor glede! 
Tre dager etter bestilling var den kommet på posten fra https://blfa.me/c/c8Xab55Q Skincity 
Kunne ikke komme meg fort nok ned til postkontoret for å hente den  beste hud kremmen. Har blogget tidligere om Cover fx som jeg bare er overbegeistret for. men denne gang tenkte jeg skulle prøve en ny en fundation. Usikker på hvorfor, da jeg har funnet min favoritt i Cover FX etter flere år med leting.
 Men vi får se , kanskje Boabor er en ny vinner :) 

Så kjekt når det blir lagt til en lite gave som en  søte figuren pluss en lite toalett veske. love it :)  

kjærlighet er mer enn forelskelse. Kanskje til og med et spøkelse ;)

Jeg har den største forelskelse. 
Den største kjærlighet til mine barm. De er min forelskelse, min største kjærlighet. 
Helgen har bydd på tur, pinnebrød,pølser, hopping i vann, spøkelser, skumle lyder. Men mest av alt latter, barne latter, et barnehjerte som banker så hardt at du nesten kan se det utenpå jakken, en kjærlig barne hånd som holder deg hart fordi di trenger trygghet i det som kan virke skumelt. Hjerte mitt banker like hart. I en stolthet av at de er mine de er min glede, min forelskelse. 

I går gikk meg og to av mine barn sammen på tur hvor vi besøkte Dale. Vi hadde med oss min mor, som er som mine barn min styrke når jeg føler meg svak. Vi gikk ned turstien ved Lie fjellet. Stoppet ved et vann. Tenkte et bål, spikket pinner og fant frem ost og pinnebrød. Det var rolig rund oss. Du kunne høre vannet skvulpe langs stenene. Fuglende fly mellom grenene. Men mest av alt barne latter og små prat dem imellom. 

Etter en stund gikk vi mot Dale gamle psykiatriske sykehus som det har stått en hel masse om i Aftenbladet blant annet i det siste. "Luftslottet på Dale". 

Vi fant en åpen dør i et av nabo byggene. Vi gikk inn i. En spenning kunne kjennes i alle fingrer og tær. 
VI hørte noen lyder. eller var det ønsket som hørte noe ;) 
Utenfor så vi opp mot vinduene i håp om at noe skulle bevege seg. En gardin eller en skikkelse i vinduet. 

Når vi kom hjem sprang mine to barn opp trappenen for å fortele sin far hva de hadde opplevd. Det var en slik stolthet og glede i stemmen deres. 
Min eldste sønn viste en fortvilelse over at han ikke hadde blitt med. Jeg blinket til han mens jeg sa, hva sier du skal vi ta en tur i morgen også? 
Alle tre barna jublet i kor. JA:...! 

Så i dag søndag var det nok en tur inn til Dale gamle psykiatrisk sykehus. 
Spenningen steg da vi nærmet oss. Mellomste hadde erfaring fra dagen før og ledet an. Fremeles en drykt og en spenning kjentes i kroppen. Svette hender tok min hånd når vi nok en gang gikk inn i bygningen. Men denne gangen var det anderledes, Ja vi var en mer men en annen lyd var tilstede. Vi hørte helt klart en stemme som ulte noe svakt. Jeg stoppet opp. Hørte dere? nja... ble det sakt fra to. Han minste på fire ante ingen uro å var mest oppatt over hvor han kunne skru på lyset. Vi gikk ut igjen. Men noe pirret oss så vi bestemt oss for å gå inn igjen. Denne gang hørte vi det alle sammen når vi gikk sakte inn i korridoren. Til og med han minste hørte lyden og gjento den samme lyden. Vi så på hverandre. Inegn tok hverandre i hendene. VI gikk bare ut. Utenfor så vi alle på hverandre. Smilte og snakket i munnen på hverandre. 
Dette var utrolig spennende. Vi gikk ned over bakken så bak oss hele tiden i frykt om at noe eller noen så oss men mest av alt håpet vi alle at vi skulle kunne se noe i vinduet. 

  Når sprekker fasaden

Når vet et en at det kun er en fasade? Når sprekker den ? 

Det er så mange flotte ordtak og utsagn. 
Fasaden, image, mm

Når sprekker en fasade, når kommer det ekte menneske frem, Når vet en om noe er ekte eller at en kan kunsten å late som. Jeg har det bra. 
Se på meg jeg er ACNE, LV, old school Adidas og alt som forventes. Når er det bra nok og si Hei, her er jeg og jeg har det ikke bra. Jeg kler meg som du forventer, jeg smiler og ler som jeg pleier, jeg gleder og trøster som alltid. Når kan en si hei, her er jeg, jeg bærer på en smerte som kun er min egen, ditt smil, din glede ser jeg, hører men lytter ikke til.

Når er det ok og møte noen på butikker. Hvor de ser deg, smiler " ja vell du er ute og handler, godt å se deg, hvordan har du det?
Hva sier du da du som ser på meg smiler, men jeg svarer ja, jeg handler, vet ikke hav jeg skal ha, fordi hodet mitt er ikke med meg, skjelen gråter, beina går av seg selv av ren rutine. Jeg har det ikke bra.

Smiler du like mye, eller går du mens du klappe rmeg på skulderen å sier det var dumt men godt å se deg.  

Jeg trenger at du flytter ut!

 


Det flyter så lett på tunga, men er det det jeg trenger. Trenger jeg at " du flytter ut"?  de siste to ukene er det det kroppen eller hode sier. Jeg klarer ikke lengre å skille dem to. Jeg føler meg så såret, så tom, så ensom. Er det min egen feil disse følelsene av å være misslykket i min egen tilværelse? 
Vi har snart vært sammen i to tiår med flere barn sammen. Lykkelig i alle våre dager sa vi da vi sammen sto hånd i hånd ved alteret. Jeg vil så gjerne det. Men som å lage et barn, man må være to om det. 
Det føles som også han har gitt opp, men at vi står låst til og gjøre noe med det. Handler det om den nåværende dårlige økonomien eller om at vi faktisk er så glad i hverandre, tanken om å bli gamle sammen at vi nå bare står stille i den utholdende maktesløse følelsen i hva gjør vi nå! Hvordan få tilbake det vi hadde eller hvordan få til det vi ønsker sammen. 

Hvem skal jeg være sterk for?. Meg selv, barna eller han ? 
Jeg føler meg ikke lykkelig i mitt eget selskap, men jeg føler meg ikke ensom heller. 
 

Dagdrømmer flere ganger til dagen om å kunne ha mitt eget rekkehus, egen leilighet. Drømmer også om å ha et mer "normalt" liv sammen med han. Men ikke så mye om å være alene. Er det det at jeg trenger en pause. eller rett og slett som filmen sier. I am just not that into you. 
 

Går det ann å skru av følelser i en skuffelse, sinne og frustrasjon men  kun i en lengre periode for så og finne tilbake? 
3 uker er lenge. Eller kanskje det har vært mer en 3 uker men først nå jeg har følt og tørt og kjenne mer på dem.

Jeg vet han elsker meg, jeg vet at han vil at det vi skal ri inn i solnedgangen sammen.  Jeg ønsker også det, inderst inne. Jeg elsker ham. Men elsker jeg ham nok?. Hvorfor slike følelser. 
Når vet en om en skal følge hjerte, magen eller lysten ?  

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits