mamma

Kanelsnurrer med en vri
 

Det er ingen som er så viktig for meg som min mor.  Uten om mine barn så klart ;)
Mamma er min største støtte, min heia gjeng om min bestevenn.

Mamma sier det som det er. Legger ingenting mellom linjene selv om hun noen gang burde gjøre det. Men ærlighet er vell det som gjør mest vondt.

Mamma har alltid vært der for meg på sin måte. Nå som jeg er i min tøffeste periode så er hun der for meg. Griner jeg så griner hun. Irriterer meg egentlig men samtidig så er det ekte. Hun vil meg mitt beste. Det gjør alle mammaer egentlig.

På 80 tallet var jeg andelenes. Jeg var den de på gata snudde seg etter pga jeg var mørkere en andre normenn. 

Mamma hadde en slik stolthet av meg. Hun voktet over meg, ingen skulle få skade meg. Ingen skulle noen gang få si noe stygt

Året 1985  jeg og noen venninner var ute og lekte. Hvor utav de blå hun ene jeg lekte med sa hun  ?dra tilbake dit du kommer fra din lille negerunge?.Jeg sprang hjem til mamma. Gråt ikke, men stoppet foran henne. ? hva er det lille venn, har det hent noe?? ja? hun som kommer på besøk av og til hos Alf sa at jeg måtte dra tilbake dit jeg kom fra siden jeg er en neger unge. Hva betyr det mamma??

Mammas ansikt laget en hel masse med rare uttrykk. Hun gikk ut på terrassen. Ropte på jenta. Jenta kom, hun leiet henne hjem til Alf. Fortalte hva som hadde blitt sakt. Mamma føyde til, Min datter er ingen neger unge, min datter er hjemmelaget. Så snudde vi å gikk ut av døren. På vei ut, snur mamma ansiktet sitt til meg og så inn til Alf og jenta. Jeg holder på og lage kanel I svingene. Er det noen som har lyst på er de ferdig om 20 min.

Slik er mamma. Urettferdighet håndteres så er vi ferdig med det. Vi sto alle paff igjen etter hendelsen. Jeg husker en slik stolthet, det er min mamma. Jeg er ingen negerunge jeg er meg og jeg betyr noe. Jeg er viktig, jeg er meg.

 
 

Et sunt parforhold

1. Ta grep

Hvis du begynner å kjenne likegyldighet til krangler, kan det være du er i ferd med å fjerne deg.

2. Vær nær hverandre

For mange kan det gå lange perioder uten intimitet og seksuell kontakt. Hormonene som skilles ut ved slik nærhet, binder oss sammen som par. Bli kjent på nytt!

3. Gi bekreftelse

Man trenger ikke være enig i partnerens forventning, men bekrefte den, ved for eksempel å si at «jeg skjønner at dette er viktig for deg».

4. Snakk!

Vær obs på hva som plager deg, og ta det opp. Det er viktig å finne ut av hva mistrivselen kommer av. Kanskje har partneren det på liknende måte, og det blir enklere å ta tak i det og få til en endring. 

5. Gjør noe nytt sammen

Parforskning viser at å lære noe nytt, eller oppsøke nye aktiviteter og opplevelser, kan øke interessen for partneren. Reis, lag god mat, sett dere inn i et nytt fagfelt. Bryt gjerne komfortsonen.

6. Forstå

Vær lydhør for den andres behov, og interessert i personen. Vær nysgjerrig, anstreng deg for å forstå, ikke bli fastlåst til egne meninger og behov.

7. Gi rom

Mange fører regnskap: «Skal du på fest, så skal jeg på fest». Andre holder på med tyveri ? henter ut mer enn de gir. Den fineste formen er positiv gjensidighet; å gi partneren tid til for eksempel en hobby, uten å kreve noe tilbake, fordi du anerkjenner at den er viktig. Det blir en investering i relasjonen.

8. Reparer fortløpende

Gjør opp etter krangler. Det er like viktig å kunne ta imot en unnskyldning som å beklage.

 

9. Se bak krangelen

Ofte krangler man om oppvask, rydding og tidsbruk, mens det i virkeligheten handler om spørsmål som: «Respekterer du meg? Kan jeg stole på deg? Er du her for meg?»

10. Vær raus

Mennesket er konstruert for å oppdage fare. Også i forhold handler det om overlevelsesinstinkt ? vi fester oss lettere til negative utsagn, enn positive. For hvert negative utsagn bør det komme fem positive.

 

19.02.2017

De gode øyeblikk
 

et smil


 

Da har jeg lagt ut mitt første blogg innlegg med flere som er kopiert inn fra min dagbok over det siste året. Føles litt lettere.
Kanskje det er flere der ute som har det som meg. Oppturer og nedturer.

Jeg føler en liten glede. Sitter alene i sofaen med beina i kryss ser på tv mens jeg skriver, et lite vin glass på bordet. Programmet "livet som super rik" får meg til å leg og grine samtidig. Det er ikke akuratt slik jeg føler det nå. Jeg har over tiden gått fra og være ok stilt til å bli på smerte grensen. Å da mener jeg smerte grensen. Skulle ønske vi hadde slike kuponger som de har andre steder i verden. Da kunne jeg fint ha blitt en av dem som er super sparere som hobby. 
Det jeg mener er at for første gang i mitt liv voksne liv må jeg lære å leve av dagsbudsjett. Kanskje det kan bli spennende. Sier til barna mine og meg selv. Det er sunt og lærerikt og ikke alltid få nesten... alt vi peker på innen en vis foruft. 

I morgen får vi dommen om hvor ille det egentlig er. Forteller dere mer om det senere. Nå er det for ferskt og for vondt. Det er søndag, den tidlig påske solen har gått ned, og for første gang siden Torsdag kjenner jeg et lite smil. 
Ønsker dere alle en riktig fin sødag,
håper på mange følgere. :) 

- hjertes hemmeligheter 

 

, Stavanger

Hvorfor starter jeg en blogg nå? Det handler mest om at jeg er i en vanskelig periode i livet mitt. Å trenger støtte og smil fra de som ikke kjenner meg. At jeg er Ok. I bunn og grunn er jeg vell en helt vanlig mor. Alle har sin bagasje. Jeg ønsker å dele min med dere. Mine tanker, gleder og sorg. Jeg har over tid skrevet en dagbok som jeg ønsker å legge inn her litt etter litt.

hits